Будівля навчального закладу в Нідерландах покрита сталевими гілками дерев

Рейтинг: 0 / 5 (0)

Енергоефективний коледж зі сталевими деревами на фасаді

У нідерландському місті Дутінхем побудований коледж Graafschap, призначений для студентів факультетів спортивних напрямків.

Нова будівля приділяє першочергову увагу здоровому середовищу для навчання, тому основний упор при створенні проекту було покладено на максимізацію природного освітлення і відкритого простору.

В знак поваги до численних дубів, які ростуть навколо будівлі, архітектори частково "покрили" фасад сталевими гілками дуба. Це рішення служить не тільки для додання незвичайного зовнішнього вигляду будівлі, а й в якості природного затемнення від сонця, не перешкоджаючи при цьому проникненню денного світла в будівлю. Для фасаду архітектори вибрали смуги зі скла і чорних алюмінієвих панелей, щоб створити гладкий і сучасний зовнішній вигляд. Другий шар з перфорованої сталі, вирізаний у формі дуба, встановлений на східному, західному і південному фасадами будівлі.

Побудований коледж для навчання близько 700 студентів, має в центрі будівлі великий, заповнений світлом атріум під назвою «Півзахисник", який названий на честь спорту і командної роботи. Стеля скляного атріуму наповнює коледж природним світлом, який поєднується зі світлодіодним освітленням.

Як джерело електроенергії коледж використовує сонячну енергію. На додаток до сонячних панелей, коледж також використовує сонячні геліоколектори для нагріву води.

Джерело: inhabitat.com

Дата публікації: 18.10.2018

Отзывы

ОтменитьДобавить отзыв